Політолог Михайло Чаплига у власній програмі «Чаплига. Без питань» розповів, як часто Україна змінює свій політичний курс. За його словами, Україна рухалася в стратегічне партнерство з США, а тепер хоче взяти курс на співпрацю з Британією.

«Ми мчимо в стратегічне партнерство з США поза НАТО – так це звучить. Дійсно є такий варіант – чому б і ні. Є певні країни, які є стратегічними партнерами США поза НАТО і вони користуються «парасолькою» військового захисту США», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, існує альтернатива НАТО – стратегічне партнерство. Як зазначив Чаплига, зараз Україна вибрала саме цей курс, тому що це має ті ж переваги, що і НАТО, а саме військовий захист, тощо.

«Вони представляють США свої території для того, щоб там їх армії бігали, а натомість США надає цим країнам захист», - підкреслив Чаплига.

На думку експерта, зараз Україна змінила свій курс. За словами політолога, Україна часто змінює свої курси, тому що політична обстановка у світі часто змінюється і треба під неї підлаштовуватися. Як зазначив Чаплига, спочатку Україна бере курс на військову співпрацю з США, потім з Британією, а тепер – з Китаєм.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, чому не можна йти на союз з Британією.

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів про напівтаємну зустріч представників України на британському есмінці.