Робота в гірничодобувному комплексі вимагає значних вкладень, тому в разі, якщо податки для цієї галузі зростуть, вкладення значних інвестицій перестане виглядати привабливим.

Про це заявив Джим Норт, виконуючого обов'язки генерального директора Ferrexpo.

"Магнетитові залізні руди, як ті, які видобуваються в Україні, потребують значних інвестицій для збагачення. І хоча такі руди є одними з найбільш якісних доступних залізорудних матеріалів, робота з ними вимагає інвестицій і в нашу команду, і в процеси з видобутку та обробки, щоб досягти необхідної якості продукту. Більш високі ставки відрахувань обмежать подібні інвестиції», - пояснив Норт в інтерв'ю виданню ГМК Центр.

Він також заявив, що компанія в міру можливостей модернізує виробництво, але участь держави в цьому процесі, зокрема – пропозиція фінансових стимулів для модернізації, - значно підвищила б інтерес до промислової сфери України.

"Уряди низки країн пропонують компаніям фінансові стимули для проведення модернізації та зниження викидів. Якби такі заходи були запропоновані Україною, це було б потужним сигналом для індустрії", - запевнив Норт.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, раніше топ-менеджер "Арселор Міттал" Мауро Лангобардо повідомив, що компанія відмовляється від реалізації свого інвестиційного плану вартістю близько $1 млрд, який збиралася вкласти в українську «дочку».

Раніше Хорст Візінгер, президент консалтингової компанії Horst Wiesinger Consulting (Австрія), також заявив, що Україна, як країна, що розвивається, повинна розробити свою власну формулу декарбонізації, і досягти повної консолідації позицій всередині країни, інакше мета зі скорочення викидів не буде досягнута.