У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою громадська діячка і депутат Київради Євгенія Кулеба розповіла про стратегії та плани на створення у Києві зелених зон та збереження вже існуючих.

«Дуже хочеться, щоб у Києві з'явилися два дуже сучасних, з точки зору сприйняття світу, зелених простори – це Совські ставки та озеро Вирлиця, які хочеться зберегти як острівці природи. Тому що зараз йде тенденція у всьому світі, коли роблять лавки, від яких можна зарядити телефони. Всі знають, що таке технологічні екрани і люди у всьому світі прагнуть повернутися до природи. А в цьому плані Київ абсолютно унікальне місто», - сказала вона.

Кулеба розповіла, що у Києві є унікальні природні об'єкти, такі як екопарк Осокорки, озеро Вирлиця, на жаль, воно трішки в занедбаному стані, але у людей є шанс зберегти ці острівці природи. Ще є Совські ставки і всі ці об'єкти, запевнила вона, в стратегічних цілях для збереження, охорони та розвитку.

«Але є велика мета створити екохаб, який буде поєднувати в рамках Києва екологічну тематику. Є мета створити окрему величезну стратегію адаптації до змін клімату в місті Києві. Коли у Києві все намагаються закатати в бетон та асфальт, який максимально підвищує температуру у спекотні дні, то, наприклад, у Парижі максимально прибирають асфальт і засаджують все кущами та квітами. Така стратегія є і в наших планах, це великі ідеї, які створюються з маленьких кроків і є зараз дуже реалістичними», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Беспалова, що до Києва приїхала місія Світового банку і виявила бажання фінансувати наші інфраструктурні проєкти.

Також раніше для Знай.ua політичний астролог розповідала про зміни, які відбудуться в українському політикумі.