Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів Ігоря Коломойського і Центр протидії корупції (ЦПК) Віталія Шабуніна знову подали позови з проханням скасувати рішення про закриття справи «Роттердам+» через відсутність у ньому складу злочину.

Засідання за позовом заводу Коломойського відбулося 15 Липня, про що свідчить відеозапис на офіційному каналі суду.

Слідча суддя Катерина Широка на початку засідання повідомила, що позивач подав заяву про відвід судді. Через це розгляд справи призупинено до вирішення питання про відвід.

заявники після призначення розгляду справи про відвід не з'явилися до суду, по суті проігнорувавши засідання, яке відбулося за їх же ініціативою. Засідання призначено на 16 липня.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Це дуже нетипова, можна сказати симптоматична Заява, коли сторони переслідують цілі або підіграють НАБУ не довіряють ВАКСу, з яким з моменту створення антикорупційної системи практично завжди було повне взаєморозуміння.

Зараз аналогічну справу розглядає інша суддя ВАКС за заявою, поданою в один день представниками лояльних до НАБУ ЦПК Шабуніна і запорізького заводу феросплавів Коломойського. https://youtu.be/qRlidGknv6k

Раніше повідомлялося, що 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу «Роттердам+». Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені офісом генерального прокурора та вищим Антикорупційним судом України.

Розслідування справи " Роттердам»" тривало більше 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не було встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.