Про це повідомив віце-президент Всеукраїнської енергетичної асамблеї Юрій Саква.

«Три енергоблоки Бурштинської ТЕС кожний потужністю 200 МВт зовсім несподівано при тотальному комерційному профіциті на РДН переведені з роботи Бурштинського острову на роботу в материкову частину ОЕС України», - повідомив експерт.

Зокрема мова йде про енергоблоки №8, 9 і 12, які несуть навантаження в ОЕС України. За його словами, переорієнтація блоків виконана для недопущення дефіциту в ОЕС України.

Сама Бурштинська станція працює 9-ма блоками на максимальному режимі.

Нагадаємо, «ДТЕК Енерго» повідомила, що у мовах підвищеного навантаження на енергосистему ТЕС станції працюють на максимальній потужності для забезпечення потреб енергосистеми.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак через системну кризу в енергетиці, штучний обвал цін і вимивання обігових коштів трейдерами-спекулянтами, генеруючі компаній позбавлені можливості проводити ремонти і закуповувати паливо.

6 липня роботу припинила Слов’янська ТЕС «Донбасенерго», 7 енергоблоків ТЕС державної «Центренерго» станом на 16 липня відключені через відсутність палива.