Політолог Михайло Чаплига у власній програмі «Чаплига. Без питань» розповів про небезпеку втрати Криму назавжди. За його словами, Меджліс не проти створення окремої держави для кримськотатарського народу.

«Є величезна небезпека того, що Крим ми можемо втратити назавжди і тут не тільки через те, що Росія його незаконно анексувала. Кожен корінний народ мріє про власну державність, але ніколи він не буде про це прямо говорити в системі держави», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, корінні народи безпосередньо не визнають, що вони хочуть свою державу, тому що їм важливо залишатися в правовому полі і продовжувати виношувати свою ідею до потрібного моменту.

«Було б нерозумно припустити, що кримськотатарський народ, в особі Меджлісу, який тепер буде в правовому полі, не хоче мріяти про те, що у них буде власна держава. Знаєте, як вони лобіюють розширення автономії, яка була записана в нашій унітарній країні?», - підкреслив Чаплига.

Як зазначив експерт, надання Криму статусу автономної республіки зіграло свою роль в анексії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Наші «квазіпатріоти» кажуть, що байдуже, чий буде Крим, аби не російський. А я вам скажу: мені не байдуже – Крим буде українським, і ми зможемо його повернути», - сказав Чаплига.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, чому не можна йти на союз з Британією.

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів про напівтаємну зустріч представників України на британському есмінці.