Яких наслідків нам слід чекати від пандемії коронавірусу? Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує експерт у сфері охорони здоров'я Вадим Арістов.

«Одна людина може заразити коронавірусом сім сотень – такі випадки відомі. А далі інфекція зростає експоненціально, тобто в тисячі разів. Ніякий бізнес і ніяка національна економіка не може рости з такою швидкістю. До того ж дослідження в бразильському місті Манаус показали, що нові штами коронавірусу здатні долати вироблений імунітет. Отже, нам потрібно вибудовувати структури, здатні боротися з епідемією. Азійські країни, які це зрозуміли, вжили необхідних заходів. Європейські країни борються за свою свободу, але жертвують багато чим, в тому числі й працездатними людьми», - говорить гість програми.

Крім того, за його словами, наука ще не встановила, наскільки широко і довго буде поширений постковідний синдром.

«За різними дослідженнями, від 23 до 53 відсотків перехворілих людей потім місяцями скаржаться на непрацездатність. У них туман в голові, вони швидко втомлюються. Тобто у людей страждають самі енергомісткі функції», - зазначає Вадим Арістов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше лікар Тарас Жиравецький попереджав, що Україні незабаром загрожує нова хвиля пандемії.

Також Знай.ua повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов анонсував нове посилення карантину в країні.