Кандидат біологічних наук Ольга Маслова в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповіла, чи вдасться людству перемогти COVID-19.

Ольга Маслова зазначила, що ніхто не дасть відповідь на запитання, чи подолає людство COVID-19.

“Ми вийшли на “тропу війни”, як то кажуть. І вже ця війна буде достатньо довгою. Тому що ми хочемо жити… А вірус — це така форма навіть не життя, а існування. Тому що живий, чи не живий вірус — це також предмет дуже глибоких і яскравих наукових дискусій. Але не дивлячись на те, що це не зовсім життя — воно теж хоче існувати. Воно теж хоче себе продукувати. І як тільки ми намагаємось щось протиставити цій “істоті” — тим більше воно буде додавати проблем і шукати якісь способи обійти те, що ми намагаємось протиставити”, - сказала Маслова.

За її словами, вірус буде намагатися мутувати і заражати якомога більшу кількість людей, та поширитись на більше територій.

“Наша ж задача, як такого, розумного, як ми вважаємо, виду — відразу думати, що з цим робити. І які можна робити кроки трішки на випередження… Коли пандемія починалась, всі казали “О Боже, коли ж буде вакцина?”. Це ж треба так довго, щоб була вакцина. А врешті-решт її зробили у рекордні строки. Більше того, зробили відразу кілька варіантів через абсолютно різні механізми, які працюють. І більше того, зараз іще величезна кількість потенційних вакцин знаходиться на попередніх етапах тестування”, - додала Ольга Маслова.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вона зазначила, що при цьому людство досі не має ніяких універсальних ліків проти COVID-19 і лише намагаються його попередити.

Як повідомляв Знай.ua, лікар попередив про нову хвилю коронавірусу в Україні: "Не піддається жодній медичній логіці".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що COVID-19 в Україні опустився до двох сотень, рекорди в минулому.