ПАТ «Центренерго» заявило про критичну ситуацію з відмовою трейдерів від виконання зобов’язань за двосторонніми договорами, що загрожує зривом підготовки до опалювального сезону.

Про це йдеться в заяві підприємства.

«В зв’язку з критичною ситуацією, що склалась на ринку електричної енергії в Україні ПАТ «Центренерго» зіткнулось з масовою відмовою контрагентів за двосторонніми договорами виконувати свої зобов’язання, щодо відбору електричної енергії», -повідомили в компанії.

В свою чергу, зменшення надходження коштів значно ускладнює підготовку до проходження осінньо-зимового періоду 2021-2022 років, зазначили в компанії.

«Через нестачу обігових коштів під загрозою своєчасне виконання ремонтної програми. Також, під загрозою опинилось накопичення достатніх запасів вугілля на складах ТЕС», - наголосили в компанії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, через маніпуляції трейдерів-спекулянтів ціна на електроенергію на початку липня впала до історичного мінімуму. Через падіння цін нижче собівартості виробництва першою зупинила роботу Слов'янська ТЕС.

Компанія «ДТЕК Енерго» повідомила, що її ТЕС працюють на максимальній потужності, однак через підвищене навантаження на обладнання і відсутність можливості для реалізації повноцінної ремонтної кампанії, почастішали випадки аварійного відключення блоків.

Криза на енергоринку, викликана ціновими махінаціями трейдерів-спекулянтів фактично призвела до зупинки підготовки генеруючих компаній до опалювального сезону.