Співзасновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, які у президента України Володимира Зеленського є три місії.

"Яка місія Зеленського? На мій погляд, це суто особиста точка зору, у нього є своя певна історична роль, і він її вже успішно грає. Як мінімум, три завдання йому треба було вирішити, і він їх вирішує. Перша — це зруйнувати корупційну вертикаль Порошенко, яка була сформована, і вона посилилася", - сказав Анатолій Амелін.

Він зазначив, що другий термін Петра Порошенка для України був би згубним.

"Тому, з першим завданням Зеленський впорався. Друга місія його — це показати, що країною повинні управляти професіонали. Напевно, вже кожен громадянин, кожна бабуся біля під'їзду, розуміють, що багато рішень робляться не системно, непрофесійно. В принципі, цього не бачить тільки неосвічена людина. Але є, виявляється, і третя роль, третя місія, яку ми спостерігаємо і обговорюємо — це руйнування старих держінститутів", - додав Амелін.

За його словами, ні для кого не секрет, що Україна не будувала інститути з нуля, а отримала їх у спадщину від Радянського Союзу. Вони були створені за його лекалами.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо при Януковичі вони працювали системно, досить було підкрутити певні гаєчки, і система працювала, то сьогодні рішення, що приймаються вгорі, часто не виконуються внизу. І це навіть ніхто не контролює. Це принципова відмінність моделі 2013 і моделі 2021 року", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Москаль заявив, що Зеленський не живе в реальному житті України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що візит Володимира Зеленського в США в липні під загрозою зриву: "Крайнє невдоволення".