Чому Україна відлякує потенційних інвесторів, хоча повинна була б залучати їх? Свою думку з цього приводу у програмі «Романенко. Бесіди» висловлює співзасновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

«Я з позиції інвестора порівнюю Україну та Об'єднані Арабські Емірати, і розумію, що Україна не має переваг. Навіть якщо під'єднати інвестиційну няню, все одно в Україні вища собівартість продукції, ніж в ОАЕ, хоча нижча вартість праці. Регуляторні та інші ризики роблять інвестиції сюди дуже небезпечними. Всі ризики відразу можна множити на два. У Дубаї можна розв'язати питання підключення електрики за п'ять днів, а тут ти залишаєшся сам на сам з постачальниками та чиновниками», - зауважує гість програми.

За його словами, Україна регулярно поводиться нечисто у фінансових відносинах з Китаєм. В одній тільки справі «Мотор Січі» Піднебесна пред'являє нашій країні претензії на три мільярди доларів.

«Якщо ми програємо Китаю суд – а шанси програти дуже високі – то платити доведеться коштом наших податків. Це будуть витрати бюджету, а значить, знадобляться нові податки. Потрібно взагалі зібрати всі ці кейси та порахувати, скільки українці повинні заплатити за це правове свавілля», - пропонує Анатолій Амелін.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше народний депутат Ніна Южаніна закликала владу не підвищувати податки для тих підприємців, які чесно їх платять.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку економіста Олега Гетьмана, новий податковий закон погано позначиться на населенні та малому бізнесі.