Зеленський в інтерв'ю французькому виданню» Міжнародна політика " з жалем був змушений визнати, що США остаточно втратила інтерес до України. І, звичайно ж, зміна багаторічного курсу США з підтримки Києва не безпідставна, тут не обійшлося без провального кейса Зеленського по Донбасу.

Тепер по порядку.

У коментарі французьким журналістам Зеленський заявив, що " Україна необов'язково входить до числа пріоритетів США. Мені шкода"» Далі президент визнає, що США все-таки втратили інтерес до України, навіть не дивлячись на те, що саме нинішній президент Байден курирував українське питання за часів президентства Обами і навіть у найскладніші часи носив звання «друга України».

І, по всій видимості, зараз до Зеленського остаточно дійшло, що більше з ним ніхто не збирається няньчитися і тепер всі свої проблеми доведеться вирішувати своїми силами. Тому він все-таки пропонує, незважаючи на втрату інтересу до України з боку США, залучити заокеанського партнера до «нормандського» формату.

Але тут важливо розуміти, що під час двосторонньої зустрічі Путіна і Байдена між лідерами двох країн було досягнуто низку певних домовленостей, у тому числі щодо Донбасу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У цьому світлі заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак в інтерв'ю тому ж французькому виданню підтримав тезу розширення "нормандського формату". У Кремлі вже вкотре заявили, що вони готові прийняти переформатування переговорів щодо Донбасу. Звичайно ж цей перезапуск "нормандських переговорів" повинен припускати і введення до складу групи представників ОРДЛО.

За словами Козака « "у РФ немає принципових заперечень проти підключення до діючих переговорних форматів нових учасників".

Тобто Кремль домовився з Байденом про розширення формату за рахунок США і ОРДЛО. Таким чином, США, маючи значний вплив на Україну, змусить офіційний Київ сісти за стіл переговорів з представниками республік. Про що, до речі, вже довгі роки української влади твердить українська опозиція.

Давно пора б це зробити.