Голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» розповів, що повернення Криму до складу України не повинно відбуватись військовим шляхом.

«Кримська платформа, яка буде відбуватись у Києві 23 серпня, - це розмова про те, як нам далі бути з Росією, аби змусити її повернутися в межі міжнародного права. І хоча у Вільнюсі говориться про реформи в Україні, це означає, що говорять про майбутнє України. А майбутнє України лише з Кримом», - зазначає він.

Є два фактори, які переконують в тому, що не війною буде повертатися Крим, продовжує Чубаров.

«Перший фактор – що міжнародна спільнота, наші міжнародні партнери будуть уникати війни як засобу протистояння російській агресії. Будуть шукатися інші шляхи. І друге, для мене найголовніше: у Криму 300 тисяч кримських татар. Це все, що ми маємо. Наш народ за кількістю такий нечисленний, коли в Криму 500 тисяч етнічних українців. І якщо говорити про розгортання військових дій в Криму – це страшні біди і над кримськими татарами, і над українцями, і над іншими людьми, які там живуть. Тому маємо зробити все, аби змусити Росію без гарячої війни, але піти з наших окупованих територій», - акцентує лідер кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Росія "в'яже" тисячі українців до армії і готує ядерні сховища в Криму, – в МЗС заявили про потужний старт деокупації.

Також Знай.ua повідомляв, що Зеленський звернувся з важливою заявою: Запуск плану повернення Криму, мега-пастка над Україною і "роздача" Послам.