Голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» розповів про свої очікування й розчарування після того, як у 2014 році Росія анексувала український Крим. Також він пояснив, чи можливо повернути Крим назад під юрисдикцію України.

«Я не є романтиком до російського суспільства, бо я сам був жорстко розчарований у лютому й березні 2014 року, коли російські війська почали вторгатися до Криму. Вони почали захоплювати Крим, це відбувалося на наших очах. І мені здавалося, що сьогодні-завтра десятки, сотні тисяч, а можливо, й мільйони росіян вийдуть із протестами проти власного уряду. Бо це було настільки очевидно, що Росія просто брутально себе як держава поводить, і поводить проти того народу, до якого привчали росіян як до братів своїх. Мені здавалося, що цей «старший брат», як казали, заступиться за свого «молодшого брата», - каже Чубаров.

Він визнає, що тоді перебільшив цей фактор, але в той же час не хоче зводити сучасну Росію до Путіна і ще десятка-півтора людей із його оточення.

«І тому, коли над Росією ця загроза існування як держави нависне, а це треба створювати, думаю, буде дуже багато росіян, які зберуть розум у своїй голові і визначаться щодо свого спасіння. Якщо вони зможуть це зробити, це означатиме, що вони відпустять всіх тих, кого завоювали», - каже голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Зеленський звернувся з важливою заявою: Запуск плану повернення Криму, мега-пастка над Україною і "роздача" Послам.

Також Знай.ua повідомляв, що Коблево іде під воду: український курорт повторив долю Сочі та окупованого Криму.