У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв розповів, на скільки медалей наша збірна може розраховувати на Олімпіаді в Токіо.

«Прогнозувати отримання медалей в спорті – це, напевно, марно, тому що я знаю ситуації, коли спортсмен є десятикратним чемпіоном Європи і шестиразовим чемпіоном світу, але у нього немає жодної золотої медалі з Олімпійських ігор. Це все нерви і деякі спортсмени перегорають, ще не доїжджаючи до Олімпійських ігор», - розповів він.

Верняєв сказав, що, наприклад, спортивна гімнастика - це такий вид спорту, в якому м'язова пам'ять повинна бути постійно залучена і цілий рік ти повинен працювати, аби бути в формі. Тому перенесення Олімпійських ігор на рік для кожного спортсмена сприймається індивідуально, для когось це добре, вважає він, тому що це ще рік підготовки, а для інших – погано, наприклад, через вік.

«Прогнози по можливій кількості отримання медалей на Олімпіаді будуються на основі історії кожного спортсмена, і якщо це вже досвідчений спортсмен, то, звісно, між ними буде боротьба за золоті медалі і там прогнозувати простіше. А є молодші спортсмени, за якими роблять прогнози по останньому року їхнього кар'єрного зростання» - резюмував він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, двоє прикарпатців вирушать до Токіо: затверджено склад Олімпійської збірної України.

Також Знай.ua писав, що Сергій Бубка та Дар'я Білодід взяли на Олімпійські ігри в Токіо оберіг від героїв, "заговорений на перемогу": "Слава Україні".