Політолог Яніна Соколовська у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, в якому напрямку рухається Україна.

Вона порівняла український політичний вектор з рухом квітки в ополонці, яка крутиться в різні боки.

«Я думаю, що Китай був досить шокований заявою, що Україна вибирає його як свій вектор і буде рухатися до нього. Китай – це не вектор. Китай нікуди не рухається – перше. По-друге, він нікуди не поспішає. І, по-третє, він дуже стратегічний. Тому що у нас всі стратегії пишуться на позавчора, а у них – на століття вперед», - каже експерт.

За її словами, зараз Китай думає, як будувати відносини з РФ і США, а Україна – не в векторі основних стратегічних інтересів КНР.

«Євросоюз лякати Китаєм? Ну, можна лякати їжака до нескінченності, але Євросоюз не злякається. Ми повинні зрозуміти, що після візиту Меркель до Вашингтону «старшим» по Україні в Європі призначена Німеччина. Тобто фактично Вашингтон дав зрозуміти: «ось тут у вас є Євросоюз, він до вас ближче, вирішуйте спочатку з ним, а якщо що – ми втрутимося потім». Але Меркель йде! Як ми будемо з новим керівництвом?», - сказала Соколовська.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк розповів про економічні досягнення Китаю.

Також Знай.uа писав, що Чаплига нагадав, як Німеччина виплатила США компенсацію в розмірі $1 млрд.