Активістка Леся Донець з руху «Зберегти Квіти України» розповіла про їхній досвід спілкування з одним з нардепів. Своїми враженнями вона поділилася в інтервю Kyiv.Press.

«Ми зверталися до народного депутата Дмитра Гуріна. Без нашого відома він зустрічався із забудовником, давав йому якісь поради. Коли вони спілкувалися, Гурін порадив провести конкурс проєктів, щоб владнати конфлікт. Якийсь час ми чекали на реакцію, забудовник таки пообіцяв конкурс. А потім виявилося, що якщо і буде конкурс, то на новий фасад», - розповідає активістка.

Вона додає, що власник навіть не розглядає можливості зберегти атріум та пропонує закритий конкурс виключно на власних умовах, наслідком цього стане втрата автентичності будівлі.

На думку Лесі Донець, таким чином забудовник відвертає увагу від реальної проблеми – ігнорування громадської думки та відсутність фахових досліджень.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами активістки, забудовник орієнтується лише на прибутковість будівлі і не враховує багато інших аспектів, чи проявляє неповагу до місцевих мешканців.

Раніше Знай.ua писав, що український архітектор відмовився від реконструкції «Квітів України».

Також на Знай.ua повідомлялося, як улюблене озеро киян перетворилося на звалище для відходів.