Чи слід українцям у цьому році чекати дострокових президентських виборів? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» коментує військовий експерт, колишній офіцер з питань стратегічних комунікацій Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Юрій Кочевенко.

«Імовірність президентських виборів цієї осені не можна виключити. На це вказує і політична доцільність, і чутки, які ходять навколо Офісу президента і Верховної Ради. Дострокові перевибори можуть знадобитися, щоб забезпечити перемогу Зеленського. Рейтинги показують, що Зеленський поки на першому місці, і в другому турі перемагає будь-якого суперника, що б не трапилося. Таким чином, владі вигідно провести вибори до тих пір, поки такий стан зберігається. Так можна почати з чистого аркуша, обнуливши всі колишні невдачі. Тоді у влади відкриється друге дихання», - вважає гість програми.

На його думку, в цій справі відіграють роль і об'єктивні, і суб'єктивні чинники.

«Суб'єктивний фактор теж дуже важливий, і його не можна скидати з рахунків. Принаймні, в очах суспільства багато що залежить від того, наскільки досвідчений, професійний і патріотичний лідер», - каже Юрій Кочевенко.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Борислав Береза ​​наполягав на необхідності дострокових перевиборів Верховної Ради.

Також Знай.ua повідомляє, що, на думку анархіста Михайло Чаплиги, владі потрібно провести перевибори якомога швидше, оскільки вона здає позиції.