Чи докладає українська держава зусилля для соціального захисту пенсіонерів, і якщо ні, то чому? Ситуацію у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» коментує політолог Тарас Загородній.

«В українській економіці вибудовується цинічна соціал-дарвіністська система, для якої пенсіонери стають зайвими. Адже їм доводиться платити пенсії з бюджету замість того, щоб дерибанити його. На жаль, структура, яка створюється, працює проти старшого покоління. Якщо людина не працює, взяти з неї нічого – навпаки, їй доводиться давати. Залишається розраховувати, що ці люди скоріше помруть і звільнять місце для інших. На Заході все-таки інший тип економіки, у людей є альтернатива, і державні служби орієнтовані на те, щоб забезпечувати людей, а не забирати у них гроші», - зазначає гість програми.

Тому, на його думку, порівнювати українську пенсійну систему з західними було б некоректно.

«Українську пенсійну систему могла б врятувати зміна економічної парадигми в країні. Потрібна масова індустріалізація і приплив нових мігрантів. Принаймні, потрібно повернути додому хоча б половину тих українців, які зараз працюють за кордоном. По-іншому солідарна пенсійна система не діятиме – для неї необхідно, щоб на одного пенсіонера припадало двоє громадян, які працюють», - підкреслює Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в Міністерстві соціальної політики розповіли про накопичувальну пенсійну систему.

Також Знай.ua повідомив про надбавки, які очікують пенсіонерів.