Про героя Другої Світової війни Самуїла Ройзена у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповідає його син Ілля Ройзен.

«На жаль, я зі своїм батьком спілкувався дуже мало. Так склалося життя. Я народився в 1957 році, а в 1961 році батька – людину, яка пройшла всю війну і була двічі поранена – заарештували. Не за політику, це був вже хрущовський час. Заарештували за те, що зараз би назвали бізнесом. В часи Хрущова політичні репресії перейшли в економічні, але займалися ними, схоже, ті ж слідчі. Втім, мій батько не належав до числа «цеховиків», ніяких грошей він після себе не залишив. Його били, змусили зізнатися, і він отримав п'ятнадцять років. Я спілкувався з ним, коли мама привозила мене на особисті побачення двічі на рік. Такі зустрічі були дуже рідкісними та короткими, а про війну він взагалі не хотів мені розповідати», - каже гість програми.

Втім, за його словами, дещо йому все ж вдалося почути.

«На початку війни батька найбільше вразила і здивувала психологічна атака, коли німці наступали з барабанами та музикою. Також він розповідав про один випадок, який стався на Малій Землі. Батько побачив, як його товариш їсть гречку, яка в пайок не входила – і зрозумів, що він взяв її у німців. А взагалі він був дуже доброю людиною. Моя старша сестра розповідала, що він був ще й дуже веселою людиною, але я його веселим вже не застав», - розповідає Ілля Ройзен.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що на дні Балтійського моря виявлений ​​підводний човен часів Другої Світової війни.

Також Знай.ua повідомляв про подвиг радянського розвідника Івана Кудрі.