Хоча Друга Світова війна закінчилася багато десятиліть назад, далеко не всі герої цієї війни мають таку популярність, яку заслуговують. Про одного з таких невідомих героїв, Самуїла Ройзена, у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповідає сам Табах.

«Самуїл Ройзен був звичайним безпартійним бухгалтером. У 1936 році, у віці 22 років, його призвали в Червону армію, де він прослужив до 1947 року. У 1941 році він отримав чин лейтенанта і став командиром взводу розвідки. Ройзен був корегувальником, тобто, по суті, смертником. У радянських фільмах про війну показують, як такі люди коригують вогонь, дають координати, так що вороги дуже часто обчислюють їх. Точніше кажучи, відбувається це майже завжди, і тоді їх починають бомбити. Якщо таким способом знищити корегувальника не вдається, то противник висилає піхоту, яка його оточує. Часто він викликає вогонь на себе, і в цьому випадку гине від своїх же знарядь. Але Самуїлу Ройзену при цьому вдалося пройти всю війну, з 1941 по 1945 рік», - говорить Табах.

За його словами, ця людина виявилася одним зі справжніх героїв війни - серед безлічі фальшивих.

«На такій службі мало хто виживає, але Самуїлу Ройзену пощастило. Всі роки війни він прослужив під командуванням підполковника Федотова. Пізніше Федотов став полковником, а Ройзен – старшим лейтенантом. Після цього Федотов постійно подавав рапорти на нагородження і на підвищення Ройзена у званні, але вони не отримують ходу», - зазначає Гарі Табах.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше юні жителі Кривого Рогу розважалися на братській могилі воїнів Другої Світової війни.

Також Знай.ua повідомляв, що в Нарвській затоці був виявлений ​​підводний човен часів цієї війни.