Мер Кам'янського Андрій Білоусов побудував у місті шахрайську схему з виведення бюджетних коштів за опалення на рахунки компанії, що контролюється його другом. Про це пише РБК-Україна,

Як пояснюється в публікації, комунальним підприємством Кам'янської міської ради "Тепломережі" в 2018 році компанії "Трейд Інвест Холдинг" було передано в оренду будівлю котельні, розташованої на території міської лікарні №7 за ціною 1 грн за квадратний метр, після чого на рахунки "Трейд Інвест Холдинг" почали надходити бюджетні кошти від" Кам'янської лікарні №7" за теплову енергію, вироблену в орендованій котельні.

За аналогічною схемою в оренду "Трейд Інвест Холдинг" були передані 20 котелень по всьому місту.

За даними журналістів, власницею "Трейд Інвест Холдинг" виявилася 74-річна Іванова Валентина Гаврилівна, мама близького друга Білоусова, Олександра Іванова.

Як пише РБК-Україна, теплова афера триває і сьогодні. Останній договір з "Трейд Інвест Холдинг" Кам'янська міськрада уклала 11 квітня 2021 строком на 10 років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також, повідомляється в матеріалі, Білоусов підозрюється у використанні особистих зв'язків для тиску на місцевий бізнес. Так, 8 липня, з ініціативи Кам'янської міськради, на підприємстві «Блок ЛТД» з корейськими інвестиціями, яке займається переробкою відходів металургійного виробництва та вважається одним з кращих платників податків області, прокуратура і поліція провели обшуки, що практично паралізувало роботу підприємства.

Місцеві журналісти з'ясували, що рідний брат мера Кам'янського Юрій Білоусов працює в Офісі генпрокурора і, в разі необхідності, охоче користується телефонним правом.

«Та все це - далеко не межа. З кожним днем ​​з'являються все нові й нові факти незаконної діяльності мера Кам'янського і наближених до нього чиновників», - підсумовують автори матеріалу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, як Андрій Білоусов заробляє на закупівлях медпрепаратів і комунальних аптеках Кам'янського.