Компанія ДТЕК завершила реалізацію конкурсу грантів «Громада своїми руками» на 2021 рік і в період з липня по вересень буде оголошувати проєкти переможців.

Згідно повідомленню, у 2021 році участь у конкурсі взяли 32 громади 11 областей України. Компанія отримала 667 конкурсних заявок, з яких конкурсна комісія проекту у кожній окремій громаді обирає і оголошує переможців. Волонтери, які ініціювали проект, отримують фінансовий грант від компанії на його реалізацію.

Серед переможців – ініціативи у соціальній сфері, екології і енергоспоживанні, охороні здоров’я, спорті, благоустрою міст і селищ, а також співпраці між громадами.

У 2021 році особливий акцент конкурс робить на створення безбар'єрного середовища, на інклюзивності в широкому сенсі. Проєкт «Громада своїми руками» трансформувався після приєднання компанії ДТЕК до ініціативи Першої Леді «Бізнес без бар’єрів». Принципи безбар’єрності стали частиною 60% програм та ініціатив, які направляли громади і волонтери на конкурс.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Наша ініціатива дає стимул до розвитку міст і регіонів, де працюють підприємства групи ДТЕК. Завдяки конкурсу «Громада своїми руками» ми допомагаємо волонтерам, які прагнуть покращити життя у своїх громадах», - зазначила директорка з персоналу, соціального розвитку та екології ДТЕК Олена Семич.

Вона також додала, що проєкт базується на принципах ESG і відповідає цілям сталого розвитку ООН. Він привертає громаду до вирішення проблем на своїй території: допомагає створювати ефективну і сучасну інфраструктуру, сприяє інноваціям в освіті та охороні здоров'я, просуває енергоефективність та принципи безбар’єності і інклюзивності.

«Громада своїми руками» – це важливий соціальний проект ДТЕК, який допомагає зокрема і бізнесу відчувати себе корпоративним громадянином, в партнерстві з громадами упорядковувати суспільні простори, реалізовувати культурні та соціальні ініціативи, створювати комфортне середовище для життя.

Проєкт «Громада своїми руками» існує з 2013 року на територіях, де представлений бізнес ДТЕК Енерго. Цього року ініціативу підтримали також бізнеси ДТЕК Нафтогаз і ДТЕК ВДЕ.