Про це повідомила народний депутат «Слуга Народу» Людмила Буймістер.

«Стан мереж у нас дійсно в країні на сьогоднішній момент катастрофічний, і це вже починають відчувати всі українці. Це все через те, що бракувало протягом 30 років коштів на оновлення цих мереж. З таким станом мереж, як сьогодні, нас до Європи, звісно, ніхто не прийме», - заявила нардеп в ефірі телеканалу «Україна24».

Вона наголосила, що втрати в електромережах в Україні складають 10-11%, що призводить до збільшення тарифів і погіршує якість послуг.

«Сьогодні закладена формула, яка за 13-15 років, наголошую, дозволить привести нас до більш-менш європейських показників. Спершу комфорту для людей, щоб вони менше сиділи без світла. І друге — це ще й фінансова складова. Це для кожної людини. Сьогодні кожна людина приблизно 10-11% переплачує за ту електроенергію, яка просто в мережах втрачається через те, що вони застарілі», - додала нардеп.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, понад 70% електричних мереж в Україні застаріли і перебувають в аварійному стані. За кількістю і тривалості відключень споживачів України є лідером серед країн Європи.