Восени Кабінет Міністрів України планує в черговий раз підвищити тарифи на електроенергію для населення. Нові тарифи на електроенергію вдарять і по цінниках на тепло.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович.

"Зелена влада довела ситуацію на українському ринку електроенергії до кризи і розвалу! В Україні не вистачає запасів вугілля для ТЕС, атомну енергетику продовжують розвалювати, а споживання електроенергії зростає. "Слуги" довели до того, що Україна опинилася перед загрозою дефіциту електроенергії і за крок ‒ від віялових відключень. Замість ефективних рішень в енергетичній галузі, "зелені" намагаються звалити все на плечі народу, піднявши в черговий раз тарифи", ‒ зазначив політик.

За його словами, зараз в антинародному Кабміні бачать два варіанти витягнути з людей останнє:

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

1) диференціювати тарифи залежно від споживання. При споживанні до 100 кВт на місяць тариф буде 1-1,2 грн за кВт. До 300 кВт ‒ 2,4 грн за кВт. До 500 кВт і більше - 3,5 грн за кВт. Тобто, середня сім'я, яка споживає 300 кВт на місяць, платитиме 720 гривень замість нинішніх 504 гривень.

2) Зробити тариф для населення "ринковим". НКРЕ прогнозує, що такий тариф буде в межах 2,5-4 гривень за кВт залежно від регіону. Якщо в Київській, Дніпропетровській областях тариф коливатиметься від 2,5 до 3 гривень, то в Івано-Франківській або Луганській буде вище ‒ 3,7-4 грн за кВт.

"Зараз Кабмін злякався обурення людей і планує затвердити проект про перенесення скасування ПСО по цінниках на електрику для населення ще на місяць. Але це не скасовує того, що вони хочуть накрутити тарифи вже з осені!

Секретар РНБО Данилов, після минулого засідання, запевнив, що тарифи підвищуватися не будуть для вразливих груп населення. Але у нас немає ні найменшої довіри до подібних заяв! Ми вже звикли, що "зелена" влада говорить одне, а робить-зовсім інше!"- упевнений нардеп.

Він також вважає, що нові тарифи на електроенергію вдарять і по цінниках на тепло, які і так будуть рости, як мінімум, на 30% через подорожчання газу.

"Опозиційна платформа ‒ За життя" - проти подібної антилюдської політики! В Україні є власне вугілля і газ, є атомна енергетика, є гідроелектростанції. Ми здатні генерувати необхідну кількість дешевої електроенергії для населення. Для цього, треба прибрати спекулянтів і корупцію з ринку і не прогинатися під Західні вимоги, що знищують нашу енергетичну систему", ‒ констатував Вадим Рабінович.