Не намагався обрізати крила, а намагався їх налякати. Народний артист України, гуморист, лауреат премії Аркадія Райкіна Володимир Мойсеєнко у програмі «Снігова Лавина» Сніжани Єгорової пояснив, чому відмовляв своїх дітей іти в акторську професію.

«Я намагався донести основну думку, що можна бути хорошим, міцним режисером, але просто міцним актором бути не можна. Потрібно бути кращим. Ну, скажімо так, не кращим, а затребуваним, як мінімум. Тому що незатребуваний актор – це трагедія. Актор повинен орати», - говорить він.

Успіх творчого дуету «Кролики», в якому Мойсеєнко виступає багато років разом зі своїм другом і колегою Володимиром Данильцем - це, за його висловом, і є результат оранки.

«І оранки теж. Є у поета Маяковського фраза, яку я дуже довго не розумів, а зараз говорю своїм студентам. Він говорив, що розум - це вроджене, а талант - напрацьоване. Тому що та кількість розуму, яке тобі дали батьки і Господь Бог - це одне. А кількість прочитаних книг і ввібраних тобою розумних думок кількості розуму не додають. Додається інтелект, а кількість розуму в грамах не додають», - розповідає Моїсеєнко.

«А талант - він напрацьовується. Тобто якщо є зернятко, є «самородочок» маленький – його можна розвинути тільки працею, тільки оранкою. Ні, звичайно, є самородки, які народжуються з системою Станіславського. Є такі люди, але їх одиниці, як великі діаманти, на 32, на 76 карат. А в основному це робота, це праця, це осягнення азів, це ремесло, яке при наявності таланту перетворюється в мистецтво», - стверджує актор.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Донька Ольги Сумської Тоня Паперна зворушила українців: "Ходите по хмарах".

Також Знай.uа повідомляв, що Українці дізналися стать дитини вагітної Каті Осадчої: "Хто має народитися?".