У лютому 2020 року почав діяти проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», для реалізації якого Рінат Ахметов об'єднав ресурси Благодійного Фонду, ФК «Шахтар» та інших активів SCM і виділив понад 450 млн грн на боротьбу з коронавірусом.

За створений у рамках цього проєкту освітній серіал «Діджитал-фізра» Міжнародна асоціація зв'язків із громадськістю IPRA нагородила Фонд Ріната Ахметова премією IPRA Golden World Awards.

– Фонд Ріната Ахметова відзначений за створення освітнього серіалу «Діджитал-фізра» одразу за двома номінаціями – «Sport» і «NGO campaign». Ми раді, що наш проєкт не тільки допоміг тисячам українських школярів, а й був високо оцінений світовою професійною спільнотою. Для Фонду Ріната Ахметова велика честь отримати таку престижну галузеву світову премію, – сказала Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

освітній серіал "Діджитал-фізра"
освітній серіал "Діджитал-фізра"

Викладачами 12-серійного освітнього курсу «Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту» стали гравці футбольного клубу «Шахтар» Андрій П’ятов і Сергій Кривцов. Ведучі проєкту – зірки гумористичного шоу «Мамахохотала» Євген Янович та Олег Маслюк, який є також амбасадором Фонду Ріната Ахметова. Проєкт «Діджитал-фізра» був створений у перші дні пандемії прийнятною для дітей мовою з метою популяризації здорового способу життя серед школярів. Що було вкрай важливо саме в той період, коли діти були змушені перейти на дистанційне навчання.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проєкт «Діджитал-фізра» відзначений завдяки відповідності таким критеріям премії «IPRA Golden World Awards», як рівень креативу, якість стратегії та досягнуті результати. Сумарна аудиторія освітнього проєкту на діджитал-майданчиках і понад 20-ти національних та регіональних телеканалах склала не менше 26 млн людей.

Згідно з опитуванням, проведеним Фондом Ріната Ахметова, 82.5% школярів, які подивилися серіал, почали з більшим бажанням займатися фізкультурою, 97.55% ‒ стали частіше займатися спортом, а 92.5% ‒ стали регулярно робити зарядку й гімнастику. Всі серії серіалу «Діджитал-фізра» розміщені на сторінці Фонду Ріната Ахметова в Facebook та на YouTube-каналі.