Чи будуть цієї осені підвищені комунальні тарифи, або цю подію можуть знову відтермінувати? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує економічний експерт Юрій Гаврилечко.

«Імовірність того, що підвищення тарифів відтермінують, є. Річ у тім, що зараз у зв'язку з процесом приватизації та розмежуванням повноважень різних органів абсолютно незрозуміло, хто повинен формувати енергетичну політику. Теоретично цім має займатися профільне міністерство, але українська система виконавчої влади не побудована ні за принципом функціонального поділу, ні за принципом галузевого розподілу. Вона у нас заснована на форс-мажорному принципі: як тільки щось трапляється, створюється новий державний орган, йому передаються повноваження з тих, що вже існують, в бюджеті прописується рядок фінансування. А далі трапляється наступний форс-мажор, і все повторюється», - розповідає гість програми.

Він зазначає, що вже створені органи при цьому нікуди не діваються, їх просто можуть позбавити фінансування.

«В результаті виходить так, що кожна нова проблема робить попередню проблему менш значущою і пріоритетною. Ми отримуємо фантастичний варіант: нинішній уряд має програму з 750 пріоритетних цілей і завдань. Зрозуміло, що виконати її неможливо навіть теоретично», - зазначає Юрій Гаврилечко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, міністр енергетики Герман Галущенко виступає проти стримування зростання комунальних тарифів.

Також Знай.ua повідомляв, що колишній міністр фінансів Ігор Уманський пояснив причину зростання цих тарифів.