Політолог Михайло Чаплига у програмі Любові Завальнюк «Суть событий» розповів, чому в Україні немає нормальних профспілок.

«У нас немає страйкового фонду. А що таке страйковий фонд? Це коли ми оголошуємо страйк, а ви не відчуваєте збиток. Тобто я плачу з цього страйкового фонду вам за те, що ви не ходите на роботу. Не держава, я оплачую як профспілка», - каже експерт.

Він зазначив, що, наприклад, у Туреччині дуже сильні профспілки, які володіють мережами готелів і казино.

«Тому що у них є цей фонд. У них є не просто в Конституції прописане право на страйк, а механізм його реалізації в 3 дні, а не в 80, як у нас», - сказав Чаплига.

За його словами, в Туреччині кошти страйкового фонду не просто лежать на депозиті – на них купують готелі та розвивають туризм, і таким чином заробляють гроші.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«І тоді, коли приходить питання страйку, вони платять звідти», - резюмував політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Чаплига розповів, чому не можна йти на союз з Британією.

Також Знай.uа писав, що Чаплига впевнений, що Україні за «Північний потік-2» нічого не заплатять.