30 липня відбулася зустріч генерального директора Центру освіти "Оптима" Марії Мілецької з ректором Національного університету біоресурсів і природокористування, ексміністром освіти України Станіславом Ніколаєнком.

Головною темою бесіди Мілецької і Ніколаєнко стало освіта майбутнього, розвиток дистанційних технологій і підготовка до такого виду навчання як учнів, так і викладачів.

Відзначимо, що "Оптима" - перша в Україні повністю дистанційна школа, створена за європейськими стандартами. Першою школа стала не тільки на поточний рік заснування, а й за кількістю учнів. Зараз в першій дистанційній школі країни навчається понад 7000 чоловік, а за 6 років її закінчили понад 3000 українських дітей.

Як відзначають в "Оптимі", випускники показують відмінні знання і мотивацію до навчання завдяки передовим методикам в освіті. Також це підтверджується результатами ЗНО. Школа "Оптима" входить в топ-5 кращих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Крім того, "Оптима" - офіційний партнер всеукраїнського педагогічного експерименту "Розумники" (Smart Kids), схваленого Міністерством освіти і науки України. Цей проєкт спрямований на те, щоб зробити навчання в початковій школі цікавіше, завдяки поєднанню традиційних методів навчання з сучасними технологіями.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Регіональні представництва школи "Оптима" відкриті вже в 13 великих містах країни: Чернігові, Івано-Франківську, Мукачево, Тернополі, Ужгороді, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Одесі, Дніпрі, Миколаєві, Вінниці та Києві.

Марія Мілецька під час зустрічі зі Станіславом Ніколаєнком поділилася також планами на новий навчальний рік. Зокрема вже з 1 вересня учням школи "Оптима" будуть доступні розширена індивідуальна програма і велика база сучасних навчальних матеріалів. Також перша дистанційна школа України пропонує учням поглиблене навчання математики та інтегровані IT-класи, а також вивчення англійської мови на ліцензованій платформі Oxford Learn.

Також Марія Мілецька розповіла про оригінальні форми навчання в школі "Оптима". Зокрема, в цьому навчальному закладі приділяють особливу увагу адаптації учнів до дистанційного навчання. На думку керівництва школи та її викладачів, а також по їх досвіду роботи з дітьми, поліпшити цей процес допомагають віртуальні міні-класи.

Чимало уваги приділяється і практичним заняттям - кейс-урокам, а математичні і IT-напрямки ґрунтуються на інтегрованій STEM-концепції. Це дозволяє не тільки дати знання, а й допомогти молодим українцям обрати свій шлях. Також кейс-уроки - можливість для талановитих учнів взяти участь в наукових розробках.

Крім того, Мілецька обговорила з керівництвом НУБіП розширення співпраці і з іноземними студентами.

Національний університет біоресурсів і природокористування є найбільшим вузом країни з потужною дослідницькою базою. Про напрацювання навчального закладу в сфері біотехнологій, агробіології, автоматизації та робототехніки розповів на зустрічі його ректор Станіслав Ніколаєнко.

Відзначимо, що була присутня на зустрічі і декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька. Вона, спираючись на досвід співпраці зі школою "Оптима", оцінила високий рівень підготовки її випускників.

Результатом зустрічі стало підписання Договору про співпрацю школи "Оптима" і НУБіП. Навчальні заклади домовилися розширювати і налагоджувати спільну роботу в напрямках профорієнтації, впровадження інновацій у навчальний процес, залучення учнів до дослідницької діяльності, а також підвищення якості профільної освіти в Україні.