Команда мера Андрій Білоусова вивела з бюджету міста Кам'янське понад 100 млн гривень під наглядом ремонту міської інфраструктури. Про це повідомляє УНІАН.

Через дві афільовані з Білоусовим і його ближнім колом компанії «освоєно» 78,5 і 46 млн гривень відповідно. Показник якості робіт-зіпсоване будівельниками при ремонті скверу водовідведення, яке стало причиною затоплення навколишніх вулиць.

Заміна одного світлофора на міських вулицях вставала платникам податків Кам'янського в середньому в 5 млн гривень. А повторна установка світлофора замість, як потім з'ясувалося, цілком робочого, вийшла і зовсім в 6,1 млн.

Окремі кримінальні справи порушені за фактом виведення бюджетних коштів через КП «Добробут». Тільки за один місяць через нього на рахунки «Аварійної служби міста» пішли 6,2 млн гривень. Ось тільки виконані заявки, за даними слідства, були фальшивими.

Масові протесті городян викликала установка ларьків прямо на клумбах на проданій незадовго до цього компанії з орбіти Білоусова ділянки комунальної землі. За фактом її заняття порушено ще одну кримінальну справу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, мерія за рахунок бюджету створила мережу міських аптек - тільки на її розвиток було виділено 20 млн гривень. А тепер несе витрати по її функціонуванню. Основним постачальником ліків стала компанія, яку заснував кум мера Олександр Іванов разом зі своєю матір'ю.

Поставки медикаментів в медустанови міста також контролюють фірми все того ж і інших близьких до міра персон. Як розповіло ЗМІ, після поставок до міськлікарні №9 препарату, який виявився фальсифікованим, сім пацієнтів при планових операціях отримали після його прийому токсичний шок, а одна жінка померла. Підписала документи щодо закупівель в.о. головлікаря Наталія Ктітарова, яка пізніше очолила міське управління охорони здоров'я, а потім стала секретарем міськради.

Частина схем чиновників мерії залишається надбанням лише журналістських розслідувань, а не слідчих дій, зазначило ЗМІ.

«У місті кам'янське на Дніпропетровщині зараз настає момент істини. Кам'янчан цікавить важливе питання, від якого багато в чому залежить і подальша доля і розвиток міста: Хто понесе покарання за масштабні розкрадання з міського бюджету і зловживання владою?», - пишуть журналісти УНІАН.

Раніше повідомлялося, що мер Андрій Білоусов схвалив створення незаконного звалища, яке шкодить екології Кам'янської куп'янського.