Яких наслідків варто чекати від законопроєкту, який передбачає реструктуризацію боргів по комунальним платежам? Це питання у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» розглядає економіст Олег Пендзин.

«Законопроєкт, який позбавляє права на субсидії, зараз готується в парламенті, і ми його побачимо до початку опалювального сезону. Ймовірно, це буде у вересні. Припустимо, вам заблокували рахунки, і ви маєте борги. Грошей, щоб розблокувати рахунки, у вас немає. Держава вам пропонує: йдіть до постачальника послуг і підписуйте договір про реструктуризацію. Ви берете на себе зобов'язання погасити борги протягом року. Тоді з ваших рахунків знімають арешт. Це все чудово, але потрібно розуміти: якщо у мене сьогодні немає грошей, то які є причини вважати, що вони з'являться завтра? Добре, я підписав договір, мені розблокували рахунки, і я використовую гроші з них на життя. Але борги-то нікуди не діваються», - пояснює економіст.

При цьому, зазначає він, якщо зобов'язання по реструктуризації не будуть виконані, то рахунки знову можуть бути заблоковані, і з'явиться право на арешт всього майна.

«Уряд забуває, що перший крок для розв'язання проблеми комунальних боргів – це підвищення доходів», - каже Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше міністр енергетики Герман Галущенко виступив проти обмеження зростання комунальних тарифів для малозабезпечених громадян.

Також Знай.ua повідомив, що українці почали отримувати штрафи за борги по комуналці.