Очільник політичної партії “Національний Корпус” Андрій Білецький на своєму YouTube-каналі розповів, що у учасників “Азову” пройшли обшуки.

“Що відбулося безпосередньо у Харкові. З 5-6 ранку почалися обшуки у 15 хлопців. Частина з яких є членами “Національного корпусу”. Восьмеро з яких є ветеранами бойових дій в різних підрозділах. Далеко не тільки в “Азові”, але й в добровольчих підрозділах, в Збройних Силах, і так далі. Так от, у цих хлопців пройшлися обшуки. На базі чого — на базі заяв так званих двох потерпілих”, - сказав Андрій Білецький.

Він зазначив, що потерпілі є бізнесменами у Харкові, яких пов’язують зі злочинним угрупованням Вадика Казарцева.

“Що знайшли під час обшуків правоохоронці? Нічого. Зброя, яку вилучили у хлопців, виявилася абсолютно легальною, навіть не простроченою. Яку сьогоднішні ветерани отримали як мисливську. Гроші. У одного з хлопців, у Сергія Величка, знайшли велику суму грошей. Ту суму, яку він абсолютно відкрито і публічно збирав на лікування Артема Мошинського”, - додав Білецький.

За його словами, хлопці, у яких проводилися обшуки, були учасниками Майдану, у тому числі — Харківського. Потім вони пішли на фронт і допомагали йому.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Я ні на йоту не вірю в ті “докази”, які зараз нам показують. Я вважаю їх абсолютно сфальсифікованими, а справу — виключно політично вмотивованою. Для того, щоб показати найактивнішій частині ветеранів і патріотичної спільноти, де їх місце”, - підкреслив Андрій Білецький.

У своєму Telegram-каналі він запросив усіх небайдужих українців прийти завтра до Шевченківського районного суду міста Києва та підтримати хлопців о 10:00.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві знайшли повішеним главу білоруського дому Віталія Шишова.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що активісти пригрозили протестами, якщо Київрада не зупинить забудови Вирлиці.