Чи є у світі такі театри, які всяка культурна людина повинна відвідати хоча б раз у житті? Свою точку зору з цього питання у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном» висловлює режисер, художній керівник театру-студії «Чорний квадрат» Анатолій Нейолов.

«Я вважаю, що таких театрів, які обов'язково потрібно відвідати, у світі немає. Але кожна культурна людина повинна вміти не тільки читати, а й працювати з текстом. Потрібно вміти поважати чужу точку зору, не воювати з нею і розуміти, що ти в чомусь помиляєшся. А ось театри, які варто було б відвідати, я все-таки назву. В першу чергу це нью-йоркський театр на Бродвеї. Там йдуть відточені мюзикли, їхня якість перевірена. У Франції потрібно відвідати «Комеді Франсез», а в Великобританії – шекспірівський «Глобус», - вважає гість програми.

В Японії він радить відвідати театр Кабукі, який не змінювався протягом останньої тисячі років.

«Кабукі – це театр-музей, де і дія, і пластика, і музика, і колір – все створює певну магію. Також варто сходити в театр опери та балету – можна київський, але найкраще одеський. Нарешті, в Москві сам я навряд чи побуваю, але якщо хтось раптом там виявиться – обов'язково відвідайте МХАТ», - рекомендує Анатолій Нейолов.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно Знай.ua нагадав про річницю смерті легенди українського театру і кіно Богдана Ступки.

Також Знай.ua повідомив про день народження української актриси Ади Роговцевої.