Лікар-епідеміолог Сергій Кравченко у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле пояснив, чи можна порівнювати коронавірус і грип.

«Дуже важко порівнювати коронавірусну хворобу COVID-19 і сам збудник SARS-CoV2 з грипом. Тому що в сотню разів відмінності в летальності. Загальна летальність коронавірусної хвороби COVID-19 подолала 2,7% і стрімко переконливо йде в бік зростання. Я думаю, що ми найближчим часом досягнемо 3% смертності», - каже експерт.

На його думку, на даний момент штам «Дельта» несе для нас найбільшу загрозу в найближчому кварталі.

Кравченко звернув увагу на те, що згідно з міжнародним законодавством, а саме з міжнародними медико-санітарними правилами, COVID-19 класифікується як інфекційне захворювання, яке становить загрозу надзвичайної ситуації міжнародного масштабу. А згідно з українським законодавством COVID-19 класифікується як особливо небезпечне інфекційне захворювання, тому що внаслідок цієї хвороби розвивається гострий важкий респіраторний дистрес-синдром, додав він.

«Страшне явище і видовище... Якщо зайти в реанімацію і подивитися, як вмирають люди з гострим респіраторним дистрес-синдромом, то запам'ятаєш це раз і назавжди. Люди задихаються в свідомості... Така задишка, що м'які тканини в міжреберний простір впадають, там можна пів долоні між ребрами просунути», - розповів лікар-епідеміолог.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, 40% українців можуть не боятися третьої хвилі коронавірусу: кому пощастило найбільше.

Також Знай.uа писав, що вакциновані люди можуть бути переносниками вірусу: «Підвищений ризик передачі».