Лікар-епідеміолог Сергій Кравченко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чи є різниця між лабораторіями, де можна зробити тест на COVID-19.

Сергій Кравченко розповів про те, наскільки адекватно в Україні проводять ПЛР-тести, і чи є різниця, в якій лабораторії вони зроблені.

"Всі лабораторії вірусологічні, тобто, де проводиться ПЛР-діагностика, вони класифікуються за рівнем біологічної безпеки BSL-2. Чому, тому що лікарі-лаборанти не працюють з живою культурою вірусів. Тобто, він не виділяється там, а виключно сегменти безпосередньо самої РНК. Тому, такої загрози високого рівня і інфікування для співробітників лабораторії немає", - сказав Кравченко.

За його словами, на початковій стадії пандемії в Україні більшість ПЛР-тестів було російського походження, про що можна було подивитися інформацію на сайті Прозорро.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, медик розповіла, як завдяки допомозі Дерипаски миколаївські лікарі зможуть протистояти викликам COVID-19: "Ми готові до нової хвилі”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що співробітники аеропорту "Бориспіль" виявилася втягнуті в корупційну схему: продавали негативні ПЛР-тести.