Чи потрібно робити третю вакцинацію від коронавірусу, і якщо так, то як саме? Про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розповідає лікар-епідеміолог Сергій Кравченко.

«Ще в лютому 2020 року почав працювати комітет з розробки вакцин, який створила Всесвітня організація охорони здоров'я. Так ось, спочатку ВООЗ рекомендувала вести роботи над однодозовою вакциною. Але багато розробників і виробників схилялися до такої схеми: перша доза дає індукцію вироблення імунітету, друга доза його підсилює. А зараз ми бачимо: щоб імунітет був ще краще, потрібна третя доза вакцини. Нічого страшного в цьому немає. Наші західні колеги розглядають можливість введення додаткового бустера, тобто третьої ін'єкції, а російські колеги розглядають можливість ревакцинації через рік. Захід йде одним шляхом, Схід іншим – така наука», - вважає гість програми.

За його словами, в результаті ми зможемо порівняти результати отримані і там, і там.

«Всі забувають, що ми знаходимося в умовах надзвичайної ситуації міжнародного масштабу. Ми боремося з пандемією на території своїх держав. Вірус циркулює другий рік, він проходить період адаптації. Можна чекати багатьох сюрпризів, а штам «Дельта» він уже підніс», - говорить Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про те, чи будуть допущені до роботи нещеплені співробітники.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами фахівців нью-йоркського Центру по контролю і профілактиці захворювань, навіть щеплені люди можуть бути переносниками коронавірусу.