Про це пише Сергій Пархоменко на порталі Цензор. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Все чіткіше простежується, що ЗеКоманда значно поступається позиціями. Утримувати вплив і управління вдається завдяки адмінресурсу, який поки знаходиться в руках «слуг». Але недавня, очевидна конфронтація Віталія Кличка щодо ОП, що переросла у відкритий конфлікт Кличко-Зеленський, дала перші сигнали: активізувала процес перетворення партійної структури УДАРу.

«Мер мерів» уже взяв потужний політичний курс, який почав з "розпилу" регіонів. Чернівці вже визначилися - зробили ставку на Кличка, точніше домовилися. Мова про резонансне призначення нового голови обласної парторганізації в Чернівцях. Тепер УДАРом Чернівців керує Валерій Чинуш, популярність до якого прийшла в «90-х», там він і отримав хороший досвід (гідний справжнього політика) в частині ОЗУ, договірних схем, рейдерства, кришування.

Той факт, що Чинуш черговий раз змінив політичне забарвлення, особливо нікого не дивує, в його випадку це цілком звичайна ситуація. Офіційно Валерій Чинуш був у партії «Наша Україна», потім в «Рідне місто», а неофіційно - і в «Солідарності», і в «Слузі народу». Адже зовсім неважливо, під яким прапором стояти на фінансових потоках свого регіону. Але не бути членом партії й різко очолити її обласний осередок - це вже дійсно дивно. Тим більше, до цього Чинуш був рядовим членом партії ліберальних поглядів місцевого рівня, а тепер очолив обласне представництво правоцентристського УДАРу Віталія Кличка.

Як правило, така посада обіцяє перспективи потрапляння до виборчого списку кандидатів від партії під прохідним номером або ж можливість потрапити у вищий ешелон державної влади в разі перемоги на виборах. За великим рахунком Чинуш для Кличка дуже непоганий варіант, він - яскравий представник «буковинського клану», один з найбагатших людей регіону, має вагу і вплив в області. У нього є досвід і всі ресурси для проведення виборчої компанії, навіть свої спортивні та громадські організації та активісти. А для Чинуша Віталій Кличко - квиток у велику політику.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Але в цій історії не зрозуміло одне: фактично Валерій Чинуш - людина Іллі Павлюка, той же, в свою чергу, є дуже близьким до Президента і, за інформацією ЗМІ, курує і впливає на безліч процесів в країні (зокрема тих, які ведуть до грошей, великих грошей). Виходить, що сам Павлюк "дозволив" Чинушу примкнути до Кличка. Схоже, що Зе по-тихеньку списують з рахунків - перший і, варто зауважити, дуже ресурсний регіон у них вже вибили.

В даному випадку, Павлюк передає в УДАР не тільки Чинуша, а потужну групу впливу: Чинуши-Продани-Брязкали-Осачуки-Михайлишини. Це справжні господарі регіону, яким дозволено абсолютно все. Вони побудували могутню бізнес-імперію і повністю узурпували всі процеси в області. Факти зловживань цієї групи активно обговорюються тільки в ЗМІ і свідчать про те, що їхнє становище дозволяє розширювати масштаби свого бізнесу, використовуючи кошти держбюджету, не платити податки, обходити законні умови місцевих аукціонів і тендерів, купувати землю й ігнорувати погашення боргів перед муніципалітетом і т.д.

З огляду на те, що навіть близьке довірене коло Президента починає шукати запасні аеродроми та зливатися під більш перспективного гравця - вони або прогнозують його крах, або самі ж його і планують. Тому неможливо уявити, що чекає Зеленського вже цієї осені.