Метінвест Ріната Ахметова профінансував відправку спецзагону українських вогнеборців до Греції, щоб допомогти погасити масштабні пожежі в країні.

Про це повідомив директор з продажів компанії Метінвест Дмитро Ніколаєнко у коментарі телеканалу Україна.

«Метінвест, коли отримав звернення на те, щоб профінансувати цю поїздку, не міг залишатися осторонь і також надав посильну допомогу для проведення цієї операції», - повідомив Ніколаєнко.

Всього у Грецію летить сотня українських рятувальників.

«Однаково по 10 чоловік з Київа, Черкас, Кіровограда, Вінниці, Полтави, пів України рятувальників будуть надавати допомогу», - зазначив Олександр Горобець, заступник начальника головного управління Черкаської області з реагування і надзвичайних ситуацій.

За словами голова ДСНС України Миколи Чечоткіна, особовий загін забезпечений всім необхідним.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, за розпорядженням президента Володимира Зеленського уряд ухвалив рішення про відправку українських пожежників до Греції для допомоги у боротьбі з лісовими пожежами. 6 серпня, зведений загін зі 100 українських пожежників із необхідним обладнанням вирушив до Греції. Спецзагін вогнеборців пробуде в Греції 10-14 днів, за потреби - залишиться надовше.

Як повідомлялося, у Греції через спеку вирують лісові пожежі. Вогнеборці гасять 154 пожежі по всій країні. Прем'єр-міністр Греції заявив, що спека перетворила країну на порохову бочку. ЄС вже направив допомогу Греції та іншим країнам Південно-Східної Європи, які борються з масштабними лісовими пожежами.