Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький пообіцяв вивести на підтримку заарештованих ветеранів та проукраїнських активістів в Харкові тисячі людей.

Про це він заявив під час мітингу біля стін Шевченківського районного суду Києва, який засудив затриманих до двох місяців СІЗО.

«Це наші люди, я повторюся - наші люди. Не Національного Корпусу, не ветеранського середовища, а саме наші, тобто українці, ті, які за неї «тягнули», за неї були готові помирати, і за яких і ми, якщо треба, будемо готові помирати, бо це і є єдине, що називається націоналізмом - коли ти готовий «тягнути» за своє і за своїх», - заявив Білецький. За його словами, Нацкорпус готується до подальших масових акцій протесту.

На думку Білецького, такий наступ на ветеранську та патріотичну спільноту інспірований напряму Офісом президента та самим президентом Володимиром Зеленським.

У мітингу на підтримку ув'язнених біля Шевченківського суду 6 серпня взяли участь близько 3 тисяч представників Нацкорпусу та інших патріотичних рухів та громадських організацій. Зокрема на підтримку ветеранів висловилися також представники Свободи, Демсокири, Правого Сектору тощо.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як відомо, 5 серпня у Харкові СБУ затримала сімох ветеранів і харківських активістів за звинуваченням у створенні злочинної організації. Нацкорпус усі звинувачення називає політичними репресіями.