Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на orthodox-medical.org.ua, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія під час Божественної літургії будуть піднесені особливі молитви про лікарів і хворих.

«Великомученик Пантелеймон прославляється святою Церквою за його велику віру і любов до Бога, яких не змогли зламати жорстокі катування та мученицька смерть», - сказав у своєму зверненні до дня пам'яті святого Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Він зазначив, що православний народ України завжди глибоко поважав пам'ять святого Пантелеймона, споруджуючи в його честь каплиці, храми і монастирі.

«Для православних християн є загальновідомим те, що страждання та хвороби є наслідками гріхів. Гріх порушує розумну гармонію тілесних і душевних сил людини та приводить її до страждання. Гріх нівечить не тільки людину, але й середовище, в якому живе людина, робить ворожим до неї. Через гріх людина пізнала смерть», - пояснив владика.

Предстоятель УПЦ наголосив, що свята Православна Церква підносить особливі молитви до Бога, Творця Неба і землі, і просить, «щоб Господь заради заступництва святого великомученика Пантелеймона, простив гріхи і зцілив від хвороб і страждань».

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Митрополит Онуфрій привітав всіх лікарів з днем небесного покровителя і закликав на них Боже благословення.

«Святий великомученик Пантелеймон в земному житті був лікарем, а після переходу у вічність став покровителем лікарів. Закликаю єпископат, священство, чернецтво та всіх вірних Української Православної Церкви піднести молитви за всіх медпрацівників, які в складний час пандемії звершують жертовне служіння своєму народові. Нехай молитвами святого великомученика Пантелеймона, Господь благословить всіх лікарів», - уклав архіпастир.