Голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко у програмі “Акценти” з Тетяною Резвін розповів, чому COVID-19 в Україні не може реалізувати свій пандемічний потенціал у повному обсязі.

Сергій Кравченко розповів, чому влітку в Україні спостерігається спад захворюваності на COVID-19.

“Це, все ж таки, наше географічне, територіальне розміщення нашої країни і ряд таких факторів, як структура, щільність населення, кліматичні умови. Наприклад, чим ми відрізняємося від Індії: у нас 4 сезони, а в Індії 6. Вологість набагато вища, що сприяє трансміссійності, тобто передачі безпосередньо коронавірусу. Значно відрізняється між нашими країнами структура населення”, - сказав Кравченко.

Він зазначив, що також Україна та Індія відрізняються культурними та побутовими традиціями.

“Наприклад, якими чином харчуємося ми та деякі мешканці південної Азії. Якщо ми використовуємо столове приладдя, то вони, наприклад, харчуються руками з загального столу. Що так само є фактором ризику для поширення коронавірусної хвороби COVID-19… У нас є багато чинників, які не дають коронавірусній хворобі реалізувати свій пандемічний потенціал у повному обсязі”, - підкреслив Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям відчинили двері 124 країни: як, коли і з чим можна поїхати у подорож просто зараз.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що у МОЗ розповіли, коли необхідно вакцинуватися тим, хто перехворів на COVID-19: "Пройшло і можна...".