Прагнення Кабінету Міністрів в односторонньому порядку знижувати "зелений" тариф позбавляє Україну доступу до великих інвестицій.

Про це заявив Річард Дітц, власник компанії VR Capital.

«Ми бачимо Україну як країну, яка має величезні можливості.

У нас є можливість мобілізувати мільярди іноземного капіталу, якщо тут будуть можливості для інвестицій. Але ми бачимо країну, де не виконуються рішення Верховного Суду, в якій в односторонньому порядку вносяться зміни в рівень "зеленого" тарифу», - повідомив Дітц в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

За його словами, VR Capital володіє в Україні потужностями сонячних електростанцій на 536 МВт, 40 МВт вітрових електростанцій і ще 60 МВт вес знаходяться в процесі будівництва.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Компанія є одним з найбільших інвесторів у відновлювані джерела енергії в Україні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на початку червня зареєстрував законопроект № 5600 про внесення змін до Податкового кодексу, яким, серед іншого, пропонується ввести акцизний збір на зелену енергію в Україні за ставкою 3,2%, що призвело до примусового зниження ставки зеленого тарифу на 3,2%. 1 липня цей законопроект був підтриманий в парламенті в першому читанні.

5 липня профільні асоціації відновлюваної енергетики заявили, що наміри Кабміну ввести акцизний збір на зелену електроенергію є порушенням наданих раніше гарантій державою і порушенням зобов'язань перед міжнародними інвесторами.