Як можна оцінити виступ українських спортсменів на Олімпіаді? Свою думку у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює спортивний коментатор Валентин Щербачов.

«Я, на відміну від багатьох, вважаю, що українські спортсмени виступили в повну силу. Чогось особливого чекати від них було не варто. Я був проти прогнозу, згідно з яким, Україна повинна була завоювати вісім золотих медалей. Наша команда їхала дуже ущільненим складом – всього 157 спортсменів, а виступили 153. Добре, що ми виграли золоту медаль і опинилися на 44 місці – могли б опуститися нижче п'ятдесятого. Все-таки восьмий рік йде війна, а економічно ми далеко не найсильніша держава. А спорт неможливо витягнути з соціуму – він живе так само як і вся країна. Тому добре, що за кількістю медалей українська збірна показала дуже непоганий результат. І кожна медаль була вистраждана», - вважає коментатор.

Він зазначає, що в цей раз підготовка до Олімпіади зайняла не чотири, а п'ять років.

«Багато хто не витримали та зламалися. Подіяла і пандемія, і багато інших чинників. Була маса обставин, які перешкоджали нормальній підготовці до змагань. Так, є такі області, в яких у нас провали – наприклад, легка атлетика. Але багато наших молодих спортсменів показують, що у них є дуже хороші шанси», - каже Валентин Щербачов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Артур Палатний заявив, що українські спортсмени на Олімпіаді врятували результат, який ледь не завалили чиновники.

Також Знай.ua повідомляв, що олімпійський призер Станіслав Горуна зажадав припинити цькування Ярослави Магучіх.