Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на news.church.ua, про це єпископ Віктор (Коцаба) сказав в інтерв'ю виданню news-politics.com.

«У цьому році, за нашими підрахунками, близько 350 тис осіб стали учасниками Великого Хресного ходу в Києві. Це найбільша кількість людей за весь час проведення Хресних ходів в Україні взагалі і у Києві зокрема. При цьому зазначу, що Хресний хід проходив у вівторок 27 липня, а значить, багато православних віруючих нашої Церкви не змогли взяти у ньому участь через робочий день. Переважна більшість віруючих добиралися до столиці України для участі у Хресному ході самостійно: люди їхали поїздами, електричками, приватними автомобілями або автобусами. Тому ті, хто все-таки зміг приїхати до Києва, твердо бажали пройти вулицями столиці України з молитвою про мир в країні, про єдність і мирне життя для Церкви», - зазначив єпископ Віктор.

Владика підкреслив, що Хресний хід показав вірність українців своїй Церкві.

«Православний народ України, не вдаючись у богословські тонкощі, серцем і душею відчуває благодатну присутність Святого Духа саме в Українській Православній Церкві...Докази? Володимирська гірка Києва і заповнені крестоходцамі вулиці і тротуари міста 27 липня. Все це свідчення безумовної довіри віруючого народу нашої країни Українській Православній Церкві. Поза сумнівом, УПЦ - найбільша релігійна конфесія в Україні. І не треба абсолютно ніяких соцопитувань, щоб зрозуміти це. Очевидно, що переконувати громадськість після святкування дня пам'яті князя Володимира та Хрещення Русі у тому, що більшість віруючих України підтримує якусь іншу конфесію, а не УПЦ, може або сліпий, або відвертий брехун. Жодна інша релігійна організація країни не здатна зібрати на вулицях столиці стільки народу, скільки вийшло на підтримку УПЦ, особливо якщо врахувати ті умови, в яких ми існуємо», - підкреслив архієрей.

Єпископ Віктор поділився емоціями, які відчув під час Хресного ходу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Неймовірна радість, духовне піднесення, відчуття присутності благодаті Божої. Крім того, усвідомлення нашої єдності. Так, ми єдині у Христі під час Причастя. Але ми так само єдині і під час спільної молитви. Адже Сам Господь сказав, що Він посеред двох або трьох, зібраних в Його ім'я, - а нас зібралося кількасот тисяч! Хресний хід у 2021 році став справжнім свідченням нашої єдності і торжеством нашої віри», - підсумував владика.