Громадський діяч Олесь Доній в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чи готові в НАТО створити воєнні бази на території України.

Олесь Доній зазначив, що заяви про появу воєнних баз НАТО на території України — це лише бажання самої України.

“Те, що вони можуть з’явитися чи не з’явитися — це лише може бути нашими бажаннями чи нашими пропозиціями. Про це взагалі поки що на серйозному рівні обговорення не було. Тобто, зараз воно запускається в українське інтелектуальне середовище, як можливість, пропозиція з боку Зеленського. З боку Сполучених Штатів Америки ми не бачили такого бажання поки що. Це перший момент. Другий момент, нагадаю, що Конституція України прямо забороняє наявність іноземних баз”, - сказав Доній.

За його словами, на думку юристів — цей пункт можна спробувати обійти, але це викличе недовіру у частини населення.

“Щодо російських баз, то в перехідних положеннях спеціально було зазначено російський Чорноморський флот… Так, Україна зацікавлена вступити в члени НАТО. НАТО на цей момент не дає такої обіцянки, ні просто перспективи. Коли вже навіть Албанія вступила. І тут знову-таки питання — бояться загострення ситуації”, - додав Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Він зазначив, що бази були б системою захисту від Росії.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський заявив про готовність ЗСУ протистояти Путіну: "Сильна і сучасна".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що у мережі з'явилися потужні кадри 22-денної оборони ЗСУ від ворога: "Довжанський котел" — дорога пекла.