У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою інженер і урбаніст Дмитро Макагон розповів про найстрашнішу будівлю Києва та про захист історичних будинків.

«По-перше, я б назвав «Діамант Хілл», ця скляна величезна будівля на схилах Дніпра, що псує панораму поруч з Лаврою, прапором та Батьківщиною-Матір. Потім знову ж таки «будинок-монстр» на Подолі, бо Поділ це все ж таки утворена архітектура середньоповерхова, а тут цей височезний монстр, який намагається бути псевдоісторичним. Тому «будинок-монстр» на Подолі знецінює існуючі там будівлі, які збереглися», - підкреслив він.

Макагон вважає, що це сумно, коли у Києві будують такі страшні будівлі, а люди люблять купувати в них квартири. Історичні будівлі, звичайно, хочеться зберігати, впевнений він, але у нас немає історичних будинків за паперами, які б не мали бути історичними, тобто у нас не має такого, що якась погана будівля має охоронний статус. У нас навпаки, підтвердив він, гарні історичні будівлі не мають охоронного статусу.

«Тому Києву навпаки потрібно надавати більше охоронних статусів будівлям та захищати ці споруди. Але з деякими можна працювати, наприклад з такими як Арсенал, ЦУМ - це історичні гарні будівлі і їх не знесли, а реконструювали, змінили їхню функцію. Вони дуже чудово зараз виглядають, тому, я вважаю, що саме так можна працювати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Гадюкіна, що в Києві бісить те, як до Києва відносяться самі кияни.

Також раніше для Знай.ua Манойленко розповідала, що перевантаження знищує комфорт і безпеку проживання в місті.