Депутатка Київської міської ради від «Слуги народу» Ксенія Семенова розповіла деталі голосування, яке призвело до знищення історичної будівлі ХІХ століття неподалік залізничного вокзалу, також відомої як будинок Уткіна.

Інформацією вона поділилася в інтерв’ю виданню Kyiv.Press.

«В Київраді не підтримали внесення питання до порядку денного на останньому засіданні. Підозрюю, що через те, що це дуже політичне і символічне рішення про відповідальність забудовника за знесену архітектуру ХІХ століття», - каже депутатка.

Семенова наголошує – її колеги розуміють, як соромно за таке голосувати, тому частина з них тягнула з голосуванням якомога довше, аж поки не спаде суспільний резонанс.

Вона каже, що натомість варто було б направити до суду звернення про розірвання договору оренди із забудовником і позбавлення його права власності, що могло б стати гарним прецедентом на майбутнє. Депутатка говорить, що Київраді варто згадати своє першочергове завдання, тобто захист інтересів громади.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше Znaj.ua писав, що в Чорнобилі оселився рідкісний птах.

Також Znaj.ua розповідав як Київ готують до Дня незалежності.