Палатний підтримав Жана Беленюка: маємо вчитися взаємоповаги, такі інциденти неприпустимі.

На своїй сторінці у Facebook Артур Палатний засудив расистські висловлювання на адресу Олімпійського чемпіона Жана Беленюка.

Голова виконкому УДАРу наголосив на неприпустимості подібної поведінки по відношенню до людини, яка своєю працею прославила Україну у світі. «Це він своєю силою волі, характером та надлюдськими фізичними зусиллями став чемпіоном, аби прославити нашу державу на весь світ», — зазначив Палатний.

Політик також додав, що расистські висловлювання на адресу спортсмена — поза рамками толерантної поведінки та неприпустимі в суспільстві, яке прагне до європейських цінностей. «Ми всі маємо ще дуже багато навчитися. У першу чергу пам’ятати про цінності рівності, взаємоповаги та людської гідності, якщо хочемо бути повноцінними членами європейського суспільства, мати такий як там рівень життя та інфраструктури», — пише Палатний.

Голова парламентського Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму 7-8 скликань додав, що «завжди був на стороні спортсменів і наполягав на важливості достойної нагороди за їхню працю. Вважав і вважаю, вони роблять для країни куди більше, аніж більшість політиків-популістів». Артур Палатний висловив сподівання, «що країна поважатиме кожного, хто в ім’я її прапору підкорює найвищі вершини».

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, учора, 13 серпня, невідомі намагались спровокувати конфлікт з олімпійським чемпіоном Жаном Беленюком у центрі Києва.