Яких наслідків варто очікувати від нинішніх подій в Афганістані? Свою думку з цього приводу у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює керівник київського відділення Національного корпусу Сергій Тамарін.

«Я думаю, що таліби, прийшовши до влади в Афганістані, не стануть обмежуватися тільки цією країною. Вони будуть вести агресивну, експансивну політику в Центральній Азії. Адже там неподалік є Пакистан, Узбекистан, Таджикистан. Я впевнений, що рано чи пізно ісламізація з Афганістану дійде до сусідніх країн. Люди, які в Афганістані співпрацювали з колишнім режимом, чудово розуміють наслідки приходу до влади Талібану для себе. Зрозуміло, зараз вони прагнуть покинути країну. А ця організація хоч і визнана у світі терористичною, проте офіційно має штаб-квартиру в Катарі, взяла під контроль Афганістан. Можна сказати, що Талібан на своїй території переміг Сполучені Штати», - вважає гість програми.

При цьому він відзначає, що таліби не намагалися ні з ким домовитися і ні у кого не просили допомоги.

«Таліби мають свої ідеологічні орієнтири та рухаються ними. До речі, в цьому нам варто було б повчитися у них. Потрібно розуміти: які б союзи та домовленості ми не укладали, але в важку годину слід розраховувати тільки на себе. Колишньому афганському режиму США допомагали набагато більше, ніж нам, і військової техніки він отримував більше – але це йому не допомогло», - говорить Сергій Тамарін.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про нові порядки, які таліби встановлюють в Афганістані.

Також Знай.ua розповів про те, як люди прагнуть бігти від нового афганського режиму.